12 Temmuz 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye gündeminde önemli gelişmeler yaşanacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'te Sinan Bey Camisi'nin yeniden açılışına katılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Senegal Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilecek. Çevre Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm incelemelerinde bulunacak. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Isparta'da ziyaretlerde bulunacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kırıkkale'de mezuniyet törenine katılacak ve nohut hasadı yapacak. TCMB ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak. TÜİK, Mayıs ayı üretim istatistiklerini yayımlayacak. İsrail'in Gazze saldırıları izleniyor. A Milli Kadın Futbol Takımı, İsviçre ile karşılaşacak. Wimbledon'da maçlar devam ediyor.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Bosna Hersek'te, 1992-1995 yılları arasındaki savaşta Sırplar tarafından yıkılan Sinan Bey Camisi'nin rekonstrüksiyon çalışmaları kapsamında yeniden yapılan açılışına katılacak. Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aslına uygun olarak yeniden inşa edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Senegal Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye tarafından kabul edilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Valilik'te düzenlenen "Koordinasyon Toplantısı"na katılacak. Ayrıca İndere Afet Konutları ile Mara ve Musalla mahallelerindeki kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulunacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu: Partisinin İl Başkanlığını, Süleyman Demirel Anıt Mezarı'nı, Gelendost, Yalvaç ve Dereçine belediyelerini ziyaret edecek.

EKONOMİ FİNANS

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: Kırıkkale Üniversitesi Mezuniyet Töreni'ne ve keklik salımına katılacak. Ayrıca Valiliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek ve Keskin'de nohut hasadı yapacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası: Mayıs ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK): Mayıs ayına ilişkin kümes hayvancılığı üretimi, süt ve süt ürünleri üretimi ile ücretli çalışan istatistiklerini yayımlayacak.

DÜNYA DİPLOMASİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne Saldırıları: Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar ve bu saldırıların yol açtığı insani kriz takip ediliyor.

SPOR

A Milli Kadın Futbol Takımı: 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'taki beşinci maçında İsviçre'yi konuk edecek.

Wimbledon Tenis Turnuvası: Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvası olan Wimbledon'da ana tablo maçlarına devam edilecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme