12 Eylül 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye'de önemli siyasi, ekonomik, diplomatik ve spor etkinlikleri yaşanıyor. İşte öne çıkan gelişmeler:

Bugün Türkiye'de önemli siyasi, ekonomik, diplomatik ve spor etkinlikleri yaşanıyor. İşte öne çıkan gelişmeler:

SİYASET VE YASAMA:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk olacak. Ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de Sarnıç Köyü Camii'nin temel atma törenine ve Bornova Belediyesi’nin toplu açılış ve temel atma programlarına katılacak. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi'nin kapanış konferansına iştirak edecek.

EKONOMİ VE FİNANS:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ceylanpınar Gümrük Kapısı açılış töreninde bulunacak ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise Kore Savaşı'ndaki Türk şehitlerinin bulunduğu Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı'nı ziyaret edecek. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temmuz ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini ve haftalık para-banka verilerini açıklayacak. Aynı zamanda Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararını duyuracak.

DÜNYA VE DİPLOMASİ:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve MİT Başkanı İbrahim Kalın, Özbekistan’a resmi bir ziyarette bulunuyor. Batı Şeria’da öldürülen Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili gelişmeler izlenirken, İsrail’in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve Lübnan’a yönelik Hizbullah'a "önleyici saldırı" başlatmasının ardından bölgedeki gerginlik de yakından takip ediliyor.

KÜLTÜR VE SANAT:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatice Turhan Valide Sultan Türbesi'ni ziyaret ederek basın açıklaması yapacak.

SPOR:

Spor alanında ise 2024 Voleybol Kadınlar Balkan Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden Galatasaray, Yunan ekibi PAOK ile karşı karşıya gelecek. Ziraat Türkiye Kupası’nda ise Bölgesel Amatör Lig ve TFF 3. Lig takımlarının 1. eleme turu maçları oynanacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme