12 Ekim 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye gündemi, siyasetten ekonomiye, spordan diplomasiye kadar birçok önemli etkinliğe sahne olacak.

Bugün Türkiye gündemi, siyasetten ekonomiye, spordan diplomasiye kadar birçok önemli etkinliğe sahne olacak.

Yasama Yürütme ve Siyaset

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yırca Zeytin Şenliği’ne katılacak ve Manisa Valisi Vahdettin Özkan’ı ziyaret edecek. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kars'ta bir dizi ziyaret ve toplantılara katılacak, Kafkas Üniversitesi'nin akademik yılı açılışında bulunacak ve Harakani Devlet Hastanesi'nde inceleme yapacak. Ayrıca, DEVA Partisi bugün 2. Olağan Büyük Kongresi'ni gerçekleştirecek.

Ekonomi ve Finans 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin Girişimcileri Ödül Töreni ile İnovaTim İnovasyon Yarışması Ödül Töreni'ne katılacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise Türkiye İhracatçılar Meclisi İnovasyon Haftası'nın kapanış ve ödül töreninde yer alacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Ispartakule Hızlı Tren Şantiyesi'nde incelemelerde bulunup basın açıklaması yapacak.

Dünya ve Diplomasi

İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a yönelik saldırılarındaki gelişmeler izlenmeye devam ediyor.

Spor

Galatasaray Kulübü'nün Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta İzlanda ile oynayacağı maç için bu ülkeye hareket edecek. Nesine 2. ve 3. Lig'de maçlar devam ederken, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde önemli karşılaşmalar oynanacak. Voleybolda ise Vodafone Sultanlar Ligi ve SMS Grup Efeler Ligi'nde ikinci hafta maçları tamamlanacak.

Ayrıca, hentbol ve motosiklet yarışmaları da spor gündemini meşgul edecek. Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası’nın Portekiz ayağında yarışacak.

Türkiye'nin çeşitli noktalarında siyaset, ekonomi, spor ve diplomasi alanındaki bu gelişmeler, gün boyunca yakından takip edilecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme