100 yıllık mobilya devi iflas etti Üzgünüz ama binlerce kişi işsiz kalacak
Yılın ortalarında ABD'de başlayan iflas krizi etkilerini Avrupa'ya yansıtmaya devam ediyor. Almanya'da 1925 yılından beri hizmet veren dev mobilya şirketi Arco ay sonunda faaliyetlerini durduracağını açıkladı
Pandeminin yarattığı ekonomik tahribat, Rusya - Ukrayna ve İsrail - Filistin arasında savaşlar birçok sektörü olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Bu çerçevede her geçen gün şirketlerden yeni iflas açıklamaları geliyor. Şimdi de Almanya'nın köklü mobilya şirketlerinden Arco'nun Kasım ayının sonunda faaliyetlerini durduracağı öğrenildi. Gurbetçilerimizin de sıklıkla kullandığı Arco, iflas sonrası binlerce çalışanını işten çıkaracak.
100 YILLIK ÇINAR İFLAS ETTİ
Yeniakit.com.tr'de paylaşılan habere göre, Almanya Coburg merkezli mobilya üreticisi Arco Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ay sonunda faaliyetlerini durduracağını duyurdu.
Yapılan basın açıklamasına göre mobilya üreticisi "Aşırı borçlu veya iflas etmiş değil" ancak "Aşırı agresif fiyat rekabeti" Arco'ya başka seçenek bırakmıyor. Şirketin merkezi 1925'ten beri Coburg yakınlarındaki Weidhausen'de bulunuyordu. Arco başlangıçta hasır mobilyalar üretiyordu.
F+S ŞİRKETİ DE KAPANMIŞTI
Arco, bölgede bu yıl üretimi durduran ikinci mobilya şirketi oldu. Mayıs 2023'te yine oldukça eski bir mobilya üreticisi olan F+S Poster Möbel, iflas nedeniyle kapanmak zorunda kalmıştı.
EN SIK KARŞILAŞILAN 5 İFLAS NEDENİ
İflas, bir şirketin mali olarak başarısız olduğu ve borçlarını ödeyemediği durumu ifade eder. İflasın birçok nedeni olabilir ve genellikle birden çok faktör bir araya gelerek bu duruma yol açar. İşte genel olarak iflas nedenleri:
1. Yetersiz Nakit Akışı: Şirketler, işletme giderlerini karşılamak, borçları ödemek ve yatırım yapmak için yeterli nakit akışına sahip olmalıdır. Nakit sıkıntısı, şirketin iflasa sürüklenmesine neden olabilir.
2. Yüksek Borç Seviyeleri: Şirketlerin çok fazla borçlanması, faiz ödemelerini aksatma veya borçlarını geri ödeme konusunda zorluk yaşama riskini artırabilir.
3. Zayıf Yönetim: Etkili bir yönetim olmaması, stratejik hatalar, kötü planlama veya kontrolsüz büyüme gibi faktörler iflasa neden olabilir.
4. Pazar Koşulları: Ekonomik durgunluklar, rekabetin artması veya talep düşüşleri gibi dış faktörler, bir şirketin performansını olumsuz yönde etkileyebilir ve iflasa sürükleyebilir.
5. Hukuki Sorunlar: Hukuki sorunlar, mahkeme kararları, tazminat talepleri veya yasal düzenlemelere uymama gibi faktörler iflasa neden olabilir.
Derleme: Hakimiyet.com*