10 Eylül 2024 Türkiye Gündemi

Bugünün Türkiye gündeminde öne çıkan başlıklar...

Bugünün Türkiye gündeminde öne çıkan başlıklar:

Siyaset:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na başkanlık edecek. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu Toplantısı'na liderlik yapacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz ise parti genel merkezinde salgın hastalıklara ilişkin bir basın açıklaması yapacak.

Ekonomi:

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 7 ve 9 yıl vadeli iki tahvil ihalesi düzenleyecek. Türkiye İstatistik Kurumu ise temmuz ayına ait sanayi üretim ve dış ticaret endeksleri ile iş gücü istatistiklerini açıklayacak.

Diplomasi:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arap Ligi 162. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılmak için Mısır'ı ziyaret edecek. Aynı zamanda, Gürcistan’da Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Savunma Bakanları Toplantısı gerçekleştirilecek. İsrail ordusunun Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarının ardından gelişmeler yakından izleniyor. ABD ve Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin Batı Şeria'da barışçıl bir protesto sırasında öldürülmesinin ardından yaşanan gelişmeler de takip ediliyor.

Güncel:

Diyarbakır’da kaybolduktan sonra ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın davasındaki gelişmeler izleniyor.

Spor:

2024 Voleybol Kadınlar Balkan Kupası bugün İstanbul'da başlıyor. Galatasaray Daikin, ilk maçında Bosna Hersek’ten Zok Igman ile karşı karşıya gelecek. Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Bölgesel Amatör Lig ve TFF 3. Lig takımlarının mücadele edeceği 1. eleme turu maçları başlayacak. Ümit Milli Futbol Takımı, 2025 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası Grup Eleme maçında deplasmanda San Marino ile karşı karşıya gelecek. Hentbol Erkekler Süper Lig'in 2. haftasında Beykoz Belediyespor ile DEPSAJ Enerji mücadelesi oynanacak.

Günün gelişmeleri bu başlıklar altında şekilleniyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme