10 Ekim 2024 Türkiye Gündemi

Türkiye gündeminde 10 Ekim 2024 tarihinde önemli gelişmeler yaşanacak.

Türkiye gündeminde 10 Ekim 2024 tarihinde önemli gelişmeler yaşanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ve Başbakan Edi Rama ile bir araya gelerek, iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan görüşmelere katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı’na, anlaşmaların imza törenine, ortak basın toplantısına ve Namazgah Camii’nin açılışına iştirak edecek.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi’nin Akademik Yılı Açılış Programı’na katılırken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çanakkale’de bir dizi ziyaret gerçekleştirecek ve halk buluşması programına katılacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bursa’da Mudanya Üniversitesi’nin Akademik Yılı Açılış Töreni ve Bursa Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binası’nın açılışına katılırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Pre-COP29 etkinliğinde yer alacak. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise Ateş Serbest Tatbikatı-2024’e katılacak.

Ekonomi gündeminde, TÜİK ağustos ayına ilişkin sanayi üretim endeksi, inşaat maliyet endeksi ve iş gücü istatistiklerini açıklayacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da haftalık verilerini paylaşacak.

Spor dünyasında, Ziraat Türkiye Kupası’nda 2. eleme turu 6 maçla tamamlanacak. A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi'nde Karadağ maçı öncesi Samsun’da basın toplantısı düzenleyecek. Aynı statta Karadağ Milli Takımı da son antrenmanını yapacak. Ayrıca, 20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, Portekiz ile karşılaşacak.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme