• Haberler
  • Güncel
  • Türkiye genelinde önümüzdeki 5 gün hava nasıl olacak?

Türkiye genelinde önümüzdeki 5 gün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan bilgilere göre Türkiye genelinde bölgesel hava durumu tahminleri belli oldu. İşte detaylar…

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünce resmi sitede yayınlanan verilere göre 5 günlük hava durumu koşulları belli oldu. Yapılan ve resmi sitede yayınlanan son tahminlere göre:

Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla güneybatı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Tokat, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır ve Hakkari çevreleri, Denizli’nin güney, Muğla’nın iç kesimleri ile Antalya’nın batısının iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Ek olarak ise hava sıcaklığında yüksek değişiklerin olacağı beklenmiyor. 

Türkiye genelinde önümüzdeki 5 gün hava nasıl olacak?

 

UYARILAR

 

Yapılan uyarılar ise kuvvetli rüzgarların etkili olacağı yönündeyken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından “Rüzgarın, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), yüksek kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” Şeklinde ifade ediliyor.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme