Tarim Fuarcılığında Yeni Adres Akşehir

Akşehir'de ilki düzenlenecek fuar hazırlıklarında sona yaklaşıldı.

 Tarim Fuarcılığında Yeni Adres Akşehir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Akşehir Ticaret Borsası, Akşehir Ziraat Odası’nın öncülüğünde Lina Fuarcılık tarafından düzenlenen ‘Akşehir Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’ 14 – 17 Eylül tarihlerinde Perşembe Çok Amaçlı Pazar Alanında gerçekleşecek. 

Tarım ve Hayvancılık alanında ihtiyaç duyulan ekipman, ürün ve hizmetlerin sergilenerek satışa sunulacağı fuarda kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, kooperatifler ve birlikler de tanıtım ve bilgilendirmelerde bulunacaklar. 

14 Eylül 2024 Cumartesi günü başlayacak fuarın resmi açılış töreni saat 14:00’ te olacak. 17 Eylül 2024 Salı günü akşamına kadar açık kalacak fuarı 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 

Akşehir’i bir adım öteye taşıyacağız 

Organizasyon hazırlıkları devam ederken fuar yetkilileriyle bir araya gelen Akşehir Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal ‘Akşehir’imizi bir adım öteye taşımak  için ilkini düzenleyeceğimiz fuara hemşehrilerimizi, çiftçilerimizi ve bütün ilgilileri bekleriz’ dedi.  

Fuarın gerçekleşmesinde paydaş olan kurumlardan Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Kalkan bölge nüfusunun % 60’nın tarımla uğraştığını belirterek ‘Tarımın gelişmesi noktasında çiftçilerimiz ve ilgili firmaların bir araya gelmiş olmaları bizleri heyecanlandırmaktadır. Bu fuar bölgemize,  çiftçimize, firmalarımıza çok şey katacaktır.’ derken, Akşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa DOĞRU da ‘Bölgemizin tarım ve hayvancılık alanlarında yetiştirilen ürün çeşitliliği ve zenginliği, çiftçilerimizin ve firmalarımızın teknoloji,verimlilik bakımından gelişmesine katkı sağlayacaktır.’ dedi. 

Görüşlerini paylaşan Akşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Küçükpolat şunları söyledi; ‘Ülkemizin tarım merkezi kabul edilen Konya’nin zengin ürün çeşitliliğinde yeri olan Akşehir'imizde çiftçilerimizin tarim konusundaki, üretim tekniklerinde kullanilan tohumdan hasata kadar gerekli olan (ilaç-makine gibi) tüm malzemeleri, hayvancilik, üretim ve geliştirme konularında değerli çiftçimizin zaman kaybi yaşamadan bizzat görerek ve ilk ağizdan bilgi alabilmesi amaciyla 14-17 eylül tarihlerinde ilki yapilacak olan Akşehir tarim, hayvancilik ve teknolojileri fuarinda yer almaktan onur duyariz.’ 

Farklı illerden katılımcı firmalar ve ziyaretçiler Akşehir’e gelecek 

Fuarla birlikte Akşehir’in tarımsal ürünlerinin daha fazla talep göreceğine inandığını belirten Lina Fuarcılık Genel Müdürü Nebi Çiftçi, Konya başta olmak üzere Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar, Isparta ve daha birçok ilden katılımcı ve ziyaretçilerle daha ilk organizasyonda Akşehir’in ekonomisine katkı sağlanacağını belirterek ‘tüm çiftçilerimizi ve ilgilileri 14 – 17 Eylül 2024 tarihleri boyunca Akşehir Perşembe Çok Amaçlı Pazar Yerine bekliyoruz’ dedi.  
 

Bakmadan Geçme