Soğan suyu nelere iyi gelir?

Kokusunu sevmediğiniz için sürekli yanınızdan uzak tuttuğunuz soğan suyunun faydaları hakkında neler biliyorsunuz?

Soğan suyu tıpta grip önleyici, balgam söktürücü, idrar söktürücü, çeşitli yaraları hızla iyileştiren bir ilaç olarak bilinmektedir. Soğan suyunun düzenli kullanımı dişlerinizi güçlendirebilir ve saç dökülmesini önleyebilir.

Soğan suyu ayrıca, sindirimi ve iştahı artırır, görme yeteneğini geliştirir. Böbrekte taş hastalığı varsa içindeki kumun emilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda güçlü mide, kilo kaybı, baş ağrısı ve çıbanlara da çare olarak bu meyve suyu tavsiye edilmektedir.

Bunun için 2 yemek kaşığı ince doğranmış soğan kabuğuna 400 ml kaynar su ilave edilerek 15 dakika demlenmeye bırakabilirsiniz. Daha sonra soğan suyunu soğutmanız ve süzmeniz gerekmektedir.

Soğan suyu aşağıdaki durumlarda başarıyla kullanılabilir:

- anjin sırasında gargara şeklinde;

- bronşit sırasında (ılık süte 1 çorba kaşığı soğan kabuğu suyuna + 1 çorba kaşığı bal eklenir ve akşam yatmadan önce içilir);

- soğuk algınlığı sırasında (2 yemek kaşığı soğan kabuğu suyuna 1 çay kaşığı bal eklenir ve günde 3 defa alınır);

- ilkbahar ve sonbahar avitaminozu sırasında (1 bardak soğan kabuğu suyunu + 1/2 bardak limon suyunu karıştırın ve günde 2 kez yemeklerden sonra 1/3 bardak içirin). Tedavi süresi 21 gündür;

- damak iltihabı sırasında (günde 3 kez soğan suyuyla gargara yapın);

Soğan suyu diğer hastalık ve rahatsızlıklarda da başarıyla kullanılmaktadır. Kullanmadan önce doktora danışmanız tavsiye edilir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme