Seydişehir Kent Konseyi Kuruldu

Seydişehir Kent Konseyi Kuruldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nun öncülüğünde kurulan Kent Konseyi Başkanlığına Çetin Aksakbağı seçildi. 

Şaban Cengiz Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Kent Konseyi toplantısında Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu,  Kent Konseyi çalışmasının Seydişehir’de ilk kez oluşmasını sağlayarak önemli çalışmalara imza atılacağını kaydetti. 

Kaymakam Cevdet Bakkal , Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meslek örgütleri, kamu görevlileri ve muhtarların katıldığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. 

Seydişehir Kent Konseyi Kuruldu

Divan Başkanlığını Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Vekili Şenol Göçeren’in yaptığı genel kurul seçimlerinde Çetin Aksakbağı Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. 

Kent Konseyi’nin 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 76. maddesinde belirtilen hedefler doğrultusunda kurulduğunu belirten Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu; “Seydişehir Belediyesi olarak, kentimizin daha iyi yönetilmesi ve vatandaşlarımızın karar alma süreçlerine daha aktif katılımını sağlamak amacıyla kent konseyimizin kurulması için bir adım attık. Seçim beyannamemizde de yer alan, günümüzde demokrasinin mihenk taşı olan Kent konseyi, kentimizin gelişimi ve sorunlarının çözümü konusunda önemli bir platform olacaktır. Çünkü Ulu Önder Mustafa Kemal’in dediği gibi Demokrasi; memleket aşkıdır, aynı zamanda babalık ve analıktır. Bizler burada şehrimizin demokrasi yapısının daha da gelişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Seydişehir Kent Konseyi Kuruldu

Kaymakam Cevdet Bakkal, “kent konseyinde birlik ve beraberlik anlamında Seydişehir’e hizmet edilmesi noktasında çok güzel çalışmalara imza atılacaktır. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum “ifadelerini kullandı. 

Protokol konuşmalarının ardından yapılan seçimde Çetin Aksakbağı Kent Konseyi Başkanı seçilirken Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeliğine Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Durmuş Onar, Esnaf VE Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Aypar, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cemal Küçük, Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya, Ortakaraören Mahallesi Muhtarı Şakir Yıldırımoğlu, Taraşçı Mahallesi Muhtarı İbrahim Züfer Çam, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Kapkap, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Ünüvar, Suğla Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Aşkayanar,  Ahmet Cengiz Müh. Fak. Dekan Yrd. Yusuf Uzun, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Çınar seçildi. 

Seydişehir Kent Konseyi Kuruldu

Yedek Üyeler ise Sulama Birliği Başkanı Osman Güzel, Akçalar Sulama Birliği Başkanı Lütfi Gündem, Taraşçı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bağcı, Üçkaraören Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erhan Çınar, Bostandereliler Sos. Yar. Day. Kalkınma Der. Başkanı Evren Aldere, Ketenli Kültür Yard. ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Borazan, Türk Hava Kurumu Başkanı Enes Acar, Musiki Derneği Başkanı Sıtkı Özkal, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam, Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Soner Güler, Minibüsçüler Derneği  Başkanı İsmail Berber’den oluştu.
  
 

Bakmadan Geçme