• Haberler
  • Konya
  • Selçuklu Belediyesi'nde birim müdürlerine eğitim

Selçuklu Belediyesi'nde birim müdürlerine eğitim

Selçuklu Belediyesi'nde görev yapan birim müdürlerine 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Erken Yaşta Evlilik ve Zorla Evlilik' konularında eğitim verildi.

Selçuklu Belediyesi'nde birim müdürlerine eğitim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Selçuklu Belediyesi tarafından birim müdürlerine kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim semineri düzenlendi.

Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Konya Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü’nde görevli Sosyal Çalışmacı Sümeyya Karakaplan ve Sosyal Çalışmacı Mine Arıcı Yıldırım tarafından Selçuklu Belediyesi yöneticilerine “Kadına Yönelik Şiddet, Erken Yaşta Evlilik ve Zorla Evlilik” konuları ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Eğitimde yöneticilere kadına yönelik şiddet türleri, şiddet mağduruna yönelik koruyucu tedbirler, şiddet uygulayana yönelik önleyici tedbirler, mağdur destek sistemleri hakkında detaylı bilgiler verildi.

Seminerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Alo 183 Sosyal Destek Hattı, Kadın Destek Uygulaması (KADES) ve Alo 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden şiddet görenlerin ya da şiddete tanık olanların şiddete sessiz kalmamak adına başvuru yapabilecekleri de hatırlatıldı.

Selçuklu Belediyesi'nde birim müdürlerine eğitim

Eğitimde KADES uygulamasının aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarını önlemek için geliştirilmiş resmi bir uygulama olduğu da hatırlatılarak bütün kadınların KADES uygulamasını cep telefonlarına indirilmesi tavsiyesinde de bulunuldu.

Seminer, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

Bakmadan Geçme