• Haberler
  • Türkiye
  • Safranbolu'nun doğasına renk katan 'Ayı Gülü' büyüleyici bir manzara sunuyor

Safranbolu'nun doğasına renk katan 'Ayı Gülü' büyüleyici bir manzara sunuyor

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde açan, koruma altındaki 'Paeonia officinalis' yani halk arasında 'ayı gülü' olarak bilinen çiçekler, doğaya eşsiz bir güzellik sunuyor.

Karabük'ün Safranbolu ilçesi, doğal güzellikleriyle her mevsim ziyaretçilerini büyülüyor. Koruma altındaki "Paeonia officinalis" yani halk arasında "ayı gülü" olarak bilinen çiçekler, doğaya eşsiz bir güzellik sunuyor.

Safranbolu'nun doğasına renk katan 'Ayı Gülü' büyüleyici bir manzara sunuyor

Ayı gülü, Düğün Çiçeğigiller familyasına ait nadir bir çiçek türü olup, Safranbolu'nun farklı noktalarında ilkbahar aylarında açmaya başlıyor. Bu çiçeklerin açmasıyla birlikte ilçenin yemyeşil doğası, rengarenk bir hal alıyor ve ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor.

Safranbolu'nun yöresel bitki örtüsü arasında özel bir yere sahip olan ayı gülü, aynı zamanda koruma altındaki bir tür olarak da özenle korunuyor. 

Doğa tutkunlarının ve fotoğraf severlerin ilgisini çeken ayı gülü, Safranbolu'nun doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenleri bekliyor. İlkbaharın gelmesiyle birlikte, bu benzersiz çiçeklerin açtığı manzara, ziyaretçilere unutulmaz bir manzara sunuyor.

 

AA

Bakmadan Geçme