• Haberler
  • Türkiye
  • Meteoroloji bazı bölgeler için sağanak uyarısı yaptı. İşte o bölgeler...

Meteoroloji bazı bölgeler için sağanak uyarısı yaptı. İşte o bölgeler...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bazı bölgelerde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, Ankara ve Konya çevreleri ile Eskişehir'in doğusunda, öğle saatlerinden itibaren Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde gök gürültülü, aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak öngörülüyor.

Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde bu gece saatlerinden, Şanlıurfa ve Adıyaman çevrelerinde ise yarın öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak bekleniyor.

Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yarın sabah saatlerinden itibaren, Karabük ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun iç kesimlerinde öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak öngörülüyor.

Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleriyle Eskişehir'in doğusu ve Bolu'nun güneyinde akşam saatlerine kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan yetkililer, ani sel, su baskını, dolu ve rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Meteoroloji uzmanları, vatandaşların güvenliğinin ön planda tutulması için gerekli önlemlerin alınması gerektiği konusunda uyarılarda bulundular.

AA

Bakmadan Geçme