• Haberler
  • Konya
  • Karatay Tabiat Mektebi'nde yeni dönem eğitimleri başladı

Karatay Tabiat Mektebi'nde yeni dönem eğitimleri başladı

Karatay Belediyesi tarafından öğrencilerin çevre bilinci edinmelerinin yanı sıra doğayla iç içe eğitim almaları amacıyla hayata geçirilen Karatay Tabiat Mektebi'nde yeni eğitim dönemi başladı.

Karatay Tabiat Mektebi'nde yeni dönem eğitimleri başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu dönem ilçedeki 7 bin 823 ilkokul 2. sınıf öğrencisi, haftada 4 gün boyunca farklı atölyede tarım,hayvancılık, sıfır atık, çevre ve daha birçok uygulamalı eğitimler alacak ve çeşitli etkinliklere katılacak.

Yeni dönemin öğrenciler için hayırlı olmasını dileyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Karatay Tabiat Mektebi’nde çocuklarımız hem birbirinden farklı atölyelerde ve etkinliklerde hem eğlenecekler hem de eğitim hayatlarına katkıda bulunmuş olacaklar” dedi.

Karatay Belediyesi’nin ilçede eğitim çağındaki çocukların kişisel gelişimlerine ve eğitimlerine katkı sağlanması amacıyla hayata geçirilen Karatay Tabiat Mektebi’nde eğitimler başladı.

EĞİTİMLER HAFTANIN DÖRT GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Karatay Şehir Parkı içerisinde kurulan Karatay Tabiat Mektebi sayesinde bu dönem ilçedeki 7 bin 823 ilkokul ikinci sınıf öğrencisi, haftada 4 gün boyunca farklı atölyelerde tarım, hayvancılık, sıfır atık, çevre ve daha birçok uygulamalı eğitimler alacak ve çeşitli etkinliklere katılacak.

Karatay Tabiat Mektebi'nde yeni dönem eğitimleri başladı

ATÖLYELERDE ÇEŞİTLİ EĞİTİMLER VERİLİYOR

Karatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında;Karatay Tabiat Mektebi’nde ahşaptan oluşturulan Doğal Yaşam ve Gıda Atölyesi, Kil Atölyesi ve Ahşap Atölyesi’nde temel yaşam becerileri, poğaça, kurabiye, simit, kek, kil yapımı, ahşaptan topaç yapımı ve daha birçok etkinlik gerçekleştiriliyor.

ÇOCUKLAR ÜRETKENLİKLERİNİ GELİŞTİYOR

Çocuklar bu alanlarda hem eğlenerek vakit geçiriyor hem de doğaya yönelik farkındalıklarını arttırırken, aynı zamanda üretkenlik ve el becerilerini geliştirme imkanı buluyorlar. Aynı zamanda oluşturulan serada sürdürülebilir tarım ve doğal beslenme konusunda da bilgilendirici etkinlikler düzenleniyor. Serayı gezen çocuklar burada öğrendikleriyle sebze ve meyveleri nasıl değerlendirebileceklerini öğreniyorlar.         

Karatay Tabiat Mektebi'nde yeni dönem eğitimleri başladı

ÇOCUKLAR ORYANTİRİNG PARKURU’NDA DOYASIYA EĞLENDİLER

Proje kapsamında ayrıca; 3 katlı Gözlem Kulesi’ne çıkan minikler, doğal hayatı ve Karatay Şehir Parkı’nı izleme fırsatı bulurken; 100 metrekarelik Labirent Oryantiring Parkuru’nda ise öğrenciler, birçok eğlenceli etkinliğe katılıyor.

TABİAT MEKTEBİ’NDE TAHMİN ETTİĞİMİZDEN FAZLASINI BULDUK

Yeni dönemin ilk eğitimlerine dahil olan Hayıroğlu Sultan Boduroğlu İlkokulu Öğretmenleri; “Bugün Karatay Tabiat Mektebi’ne çeşitli etkinlikler yapmak için geldik. Çocuklarımızı doğayla bir araya gelerek çevre ve doğa bilincine katkı sunan bu etkinlikte çok eğlendiler, el becerileri edindiler. Karatay Tabiat Mektebi, öğrencilerimizin hayata farklı bir açıdan bakmasına yardımcı oldu.Burada yaşadıkları tecrübeleri uzun bir süre unutamayacaklar. Öğrencilerimizin bu mutluluğuna katkı sunan bu güzel hizmet için çok teşekkür ediyoruz” dediler. Tabiat Mektebinde çok mutlu olduklarını ifade eden minik öğrenciler de Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür ettiler.

Karatay Tabiat Mektebi'nde yeni dönem eğitimleri başladı

ÇOCUKLARIMIZI ÖNCELEYEN HİZMETLERİMİZ SÜRECEK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Tabiat Mektebi’nin çocukların hem eğlenip hem de öğrenmelerine imkan sağlayan bir proje olduğuna vurgu yaparak yeni dönemin öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Başkan Hasan Kılca;“Karatay Tabiat Mektebimiz, çocuklarımızın doğayı sevmesi, doğayla uyum içinde yaşamayı öğrenmesi için büyük bir fırsat. Burada edindikleri bilgi ve beceriler,onların hayatı boyunca kullanabilecekleri önemli yetenekler olacaktır. Bizler her zaman söylediğimiz gibi çocuklarımızı önceleyen hizmetlerimizi ve projelerimizetüm hızımızla devam edeceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme