Kadınlar binlerce el emeği ürününü sergiledi

'Sanata Yolculuk' sergisinde, başkent Samsun'da kurslarda eğitim gören kadınların el sanatları sergilendi. Ziyaretçilere takı tasarımından örgü bebeğe kadar farklı alanlardan ürünler sunuldu.

Çok amaçlı salonda, Başkent Samsun sosyal ajansının kurslarında yapılan ürünlerin sergisi açıldı. Kur'an-ı Kerim, takı tasarımı, sepet dokuma, amigurumi, seramik, mozaik, çini, halı dokuma, giyim atölyesi, muhasebe, işaret dili, el nakışı, ahşap boyama, tığ işi ve örgü gibi geniş bir yelpazede kurslar düzenleniyor.

Açılışta konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Eyüp Çakır, "Başkanımız kadın emeğini, kadınların bu tür faaliyetlere katılmasını çok önemsiyor, bizler de çok önemsiyoruz. Bu tür çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Usta öğretici Şahsenem Demirci, “Sepet örücülüğü dersi veriyorum. Burada hanımlarımızla unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz. Sepet örerken mısır koçanlarından faydalanıyoruz. Mısır koçanlarını en güzel şekilde tasarıma dönüştürüyoruz. Hanımların içerisindeki o heyecanı ortaya çıkartıyoruz” dedi.

İlkadım Halk Eğitim Merkezi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen ve iki gün açık kalacak "Sanata Yolculuk" isimli sergi, ziyaretçilerini bekliyor.
 

Bakmadan Geçme