JASAT'tan iki başarılı operasyon

Balıkesir'de JASAT aynı gün içinde iki başarılı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda yaşlı vatandaşları hedef alıp dolandıran şahıslar yakalandı.

Bandırma'ya bağlı Çepni ve Sahil Yenice kırsal mahallelerinde meydana gelen iki farklı dolandırıcılık vakası JASAT timlerinin başarılı operasyonu sonucu çözüldü. Suçlular, aynı yöntemi kullanarak yaşlı vatandaşları telefonla arayıp kendilerini jandarma görevlisi olarak tanıtıp dolandırdılar. Bandırma merkezde yaşanmış bir cinayet olduğunu ve suç mahallindeki altın ve paraların çalındığını söyleyerek, mağdurları dolandırmak için evlerine gönderecekleri jandarma personelinin parola olarak “Vatan” kelimesini söyleyeceğini, gelen şahsa güvenip altınları verebileceklerini aktardılar. Mağdurlardan ziynet eşyası, döviz ve paralarını gönderdikleri sahte jandarmaya teslim etmelerini talep eden şahıslar, mağdurları yaklaşık 40 dakika telefonda tuttular.

Bu yöntemle, Çepni Mahallesi'nde yaklaşık 2 milyon lira değerinde ve Sahilyenice Mahallesi'nde yaklaşık 160 bin lira değerinde dolandırıcılık vakaları yaşandı. Durum üzerine Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca oluşturulan özel JASAT timleri hızlı bir şekilde harekete geçti. Kolluk birimleriyle koordineli şekilde kamera görüntülerini inceleyen ekipler, dolandırıcılık olayında kullanılan ticari taksilerin plakalarını belirledi.

Çepni Mahallesi'ndeki dolandırıcılık vakasında kullanılan araç ve şüpheliler, Eskişehir'de yakalandı. Sahilyenice Mahallesi'nde kullanılan araç ve şüpheliler ise Bandırma'da, JASAT timlerinin gerçekleştirdiği sıcak takip ve operasyonel faaliyetler sonucunda yakalanarak gözaltına alındı. Çepni Mahallesi'ndeki A.B. (22) ve A.T. (22) isimli olayın şüphelileri ve Sahilyenice Mahallesi'ndeki olayın şüphelileri R.B. (32) ve C.E. (34) adli mercilere sevk edilerek tutuklandı. Ele geçirilen ziynet eşyaları, döviz ve paralar mağdurlara teslim edildi.

Çepni ve Sahilyenice Mahallesi'nde yaşayan dolandırıcılık olayının mağdurları E.E. (69), Ş.E. (62) ve A.Ö. (60) isimli şahıslar olduğu ve şebekenin özellikle yaşlı ve ev telefonu kullanan vatandaşları hedef aldıkları bilgisini elde etti.

E.E. ve Ş.E. çiftine çalınan altın ve paraları jandarma ekiplerince teslim edildi. Jandarma ya da polisin para ve altın teslim almak için kimsenin kapısını çalmayacağı bir kez daha hatırlatıldı. E.E. ve Ş.E. çifti, 15 yıllık birikimlerinin kendilerine ulaştırılmasında büyük bir özveriyle çalışan JASAT ve jandarma ekiplerine teşekkürlerini belirttiler. Yaşadıkları bu zor dönemde kendilerine destek olan güvenlik güçlerine minnettarlıklarını ifade eden çift, başkalarının da dolandırıcılık mağduru olmaması için herkesi bu tür olaylara karşı daha dikkatli olmaya davet ettiler.

JASAT'tan iki başarılı operasyon

Bakmadan Geçme