• Haberler
  • Dünya
  • İsrail ordusu bir çocuğun daha 'açlıktan' ölmesine neden oldu

İsrail ordusu bir çocuğun daha 'açlıktan' ölmesine neden oldu

İsrail saldırıları altındaki Gazze'de bir çocuk daha 'açlıktan' öldü.

7 Ekim 2023' ten itibaren İsrail' in saldırıları ve yardım girişimlerini engellemesi sonucu Gazze Şeridi' nde büyük bir insani kriz yaşanıyor. 

Son olarak, Gazze' de bir çocuk, yetersiz beslenme ve tedavi eksikliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA' ya göre,küçük yaşta bir kız çocuğu olan Yakin el-Estal' ın ölümüyle birlikte, Gazze' de yetersiz beslenme nedniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 37' ye yükseldi.

Yerel aktivistler, Estal' ın hastanedeyken yardım beklerken hayatını kaybettiğini  geniş bir kitleye duyurdu.

İsrail ordusu bir çocuğun daha 'açlıktan' ölmesine neden oldu

İsrail' in uluslarası yasaları ihlal eden kısıtlamaları ve saldırıları sonucunda, Gazze' nin özellikle kuzey bölgelerindeki Filistinliler ciddi gıda, su ve ilaç sıkıntısı yaşıyor.

Gazze' deki hükümetin medya ofisi, 3 Haziran' da yaptığı açıklamada, bölgede 3 bin 500 çocuğun açlık tehdidiyle karşı karşıya olduğunu duyurmuştu.

17 Haziran' da yapılan bir diğer açıklamada ise İsrail ve ABD yönetimlerinin insani yardım ve gıda konusunu siyasi baskı aracı olarak kullandığı, açlığı derinleştirdiği ve insani durumu bilerek ağırlaştırdığı ifade edilmişti.

İsrail' in 7 Ekim' den bu yana Gazze Şeridi' ne düzenlediği saldırılarda, en az 16 bin 715 çocuk ve 11 bin 308 kadın olmak üzere toplamda 40 bin 939 Filistinli hayatını kaybetti, 94 bin 616 kişi yaralandı.

AA

Bakmadan Geçme