Huzurevindeki son gününde dehşet saçtı

Antalya'da bir şahıs huzurevinden hakkında tutulan tutanak sebebiyle çıkartılacağı gün husumetli olduğu öne sürülen 3 kişiye bıçakla saldırdı.

Olay, dün gece 01.30 sıralarında Antalya’da Döşemealtı ilçesindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi Halil Akyüz Huzurevi’nde yaşandı. Yaklaşık 5 yıldır huzurevinde kalan 65 yaşındaki İzzettin Söğüt, husumetli olduğu öne sürülen diğer huzurevi sakinlerinden Ali Serdar Batır (66), Selçuk Goncegül (73) ve Ahmet Özdemirel’e (74) bıçakla saldırdı. Olayın ardından Söğüt, yangın merdiveninden kaçarken, huzurevi görevlileri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar etti bildirdi. İhbarın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri Selçuk Goncegül ile Ali Serdar Batır’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralı Ahmet Özdemirel ise ambulansla hastaneye götürüldü. Polis kaçan İzzettin Söğüt’ü yakalamak için çalışma başlattı. Bölgede gerçekleştirilen arama sonucunda Söğüt, Yeşilbayır Mahallesi Atatürk Caddesi’nde yakalanarak gözaltına alındı, ardından polis merkezine götürüldü.

Cenazeler olay yeri inceleme ve savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Katil zanlısının daha önce de huzurevinde yaşadığı tartışmalar sebebiyle hakkında tutanak tutulduğu, huzurevi yönetimi tarafından çıkışına karar verildiği ve ek sürenin bugün sona erdiği öğrenildi.

"Kendi halinde birisi gibiydi"

Şüpheli İzzettin Söğüt ile 6 ay birlikte kaldığını belirten huzurevi sakinlerinden Mustafa Güder, "4-5 yıldır burada kalıyor. Sakin, kendi halinde birisi gibiydi. Yemek sırasında daha önce bir kişiyi ittirmişti. Başka olayını hatırlamıyorum" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bakmadan Geçme