Dünyaca ünlü yazar Konya'da o mekana hayran kaldı

Mevlana ve Konya Hayranı, dünyaca ünlü yazar, diplomat Dr. Mansour Malik Müze Meram'ı ziyaret etti. Malik, müzeye hayran kaldığını ve çevresindeki herkese burayı gezmelerini tavsiye edeceğini ifade etti.

Dünyaca ünlü yazar Konya'da o mekana hayran kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mevlana-Sevginin Gücü kitabının yazarı ve aynı zamanda Diplomat, Avukat Dr. Mansour Malik Müze Meram’ı ziyaret etti. Rehber eşliğinde Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi’ni gezen Malik, Müze Meram’a hayran kaldığını ifade ederek çevresindeki herkese burayı gezmelerini tavsiye edeceğini söyledi. 


Çalışmalarını Londra ve Dubai'de sürdüren Mansour Malik, küçük yaşlardayken babasının öğüdüyle Konya kültürü ile tanıştığını, Mevlana ve Şems'in diyalogları ile Konya kültüründeki tevazunun onu çok etkilediğini ifade ederek belirli bir yaştan itibaren çalışmalarını Konya kültürüne adadığını söyledi. Mansour Malik, Konya’ya her yıl 4-5 defa geldiğini ve Konya’da bulunduğu süreçte Müze Meram'ı ziyaret etme fırsatı bulduğunu kaydederek duygularını şu şekilde dile getirdi; "Bu muazzam mekana beni davet edenlere teşekkür ederim. Burası Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti kültür ve medeniyetinin kalbi. Bu harika yeri kazandırdığı için özel olarak Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'a teşekkür ederim. Burayı ziyaret ettiğim için çok mutlu oldum. Avrupa, Birleşmiş Milletler ve Arap dünyasındaki bütün tanıdığım kişilere burayı anlatacağım ve gezmeleri için tavsiye edeceğim."

Dünyaca ünlü yazar Konya'da o mekana hayran kaldı

Mansour Malik Hakkında;
"Mevlana-Sevginin Gücü" kitabının yazarı, Diplomat Dr. Mansour Malik, yazar ve avukattır. Londra Üniversitesi'nde hukuk eğitimi almıştır. Ayrıca Şam Abunuor Üniversitesi'nde İslam alimi programında doktora yapmıştır. Birleşik Krallık'taki Kingdom of Love Cemiyeti, Diplomat Business Club London & Dubai kurucusudur. Düzenli olarak uluslararası konferanslara davet edilen Mansour Malik aynı zamanda BBC Londra'daki televizyon programlarına da açılış konuşmacısı olarak katılmaktadır. Sharjah TV, MBC, Voice America ve Blog Radyo kuruluşlarında yer almaktadır.

Dünyaca ünlü yazar Konya'da o mekana hayran kaldı

Bakmadan Geçme