• Haberler
  • Güncel
  • Çiftçilere büyük müjde: Yeni destek ödemesi geliyor!

Çiftçilere büyük müjde: Yeni destek ödemesi geliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere sunduğu çeşitli destek ödemeleriyle ekonomik yüklerini hafifletmeye devam ediyor. İl tarım müdürlükleri de bu desteğe katkı sağlamak amacıyla yeni destek paketleri açıklıyor. İşte çiftçilerin yüzünü güldürecek yeni destek ödemesi hakkında tüm detaylar…

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sertifikalı tohum kullanım desteği sağlamak amacıyla başvuruların başladığını duyurdu. Başvurular, 31 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek.
Destek Ödemesi Kapsamı ve Şartları

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sürdürülebilir tarım ilkesine uygun olarak, kalite, teknoloji kullanımı ve çevre koruma önceliklerine göre bitkisel üretim faaliyetlerinde, sertifikalı tohum kullanımının yetersiz olduğu bazı türlerde yurt içinde üretilip sertifikalandırılan tohumları kullanan Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilere, dekar başına sertifikalı tohum kullanım desteği verilecek.

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Açıklama

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “2024 Yılı Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi müracaatları devam etmekte olup, üreticilerimizin son başvuru tarihi olan 31.07.2024 mesai bitimine kadar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir.”

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, destek ödemesi başvurusu için çiftçilerden talep edilecek belgeleri de paylaştı. Buna göre, başvuru için gerekli belgeler şunlardır:

• Başvuru dilekçesi (EK-3)
• Tohumluk satış faturası
• Tohumluk sertifikası fotokopisi
• Fatura düzenleyen kişiye ait tohum üretici belgesi veya doku kültürü ile tohumluk üretici belgesi veya tohumluk bayi belgesi fotokopisi (kamu kuruluşları hariç)
• 16’ncı maddenin sekizinci fıkrasının (b) bendine göre talep edilen tohumluk analiz raporu
Çiftçiler, bu belgeleri tamamlayarak İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuru yapabilirler.

Bu önemli destek ödemesi ile ilgili tüm gelişmeleri ve güncellemeleri takip etmek için bizi izlemeye devam edin!

Özel Haber

Bakmadan Geçme