• Haberler
  • Güncel
  • CHP'den asgari ücret için çarpıcı açıklama: En az 22 bin 612 TL olmalı

CHP'den asgari ücret için çarpıcı açıklama: En az 22 bin 612 TL olmalı

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye'deki asgari ücret tartışmalarına yeni bir boyut getirdi. Ağbaba, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağı açıklamasına sert tepki gösterdi. ENAG verilerine dayanarak yaptığı hesaplamalara göre, asgari ücretin en az 22 bin 612 TL olması gerektiğini belirtti.

CHP'den asgari ücret için çarpıcı açıklama: En az 22 bin 612 TL olmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye'deki asgari ücret politikalarını eleştirdi. Ağbaba, "Bakan Vedat Işıkhan 'Temmuz ayında zam yapmayacağız' dedi. Bu, vicdansız bir yaklaşımdır. Türkiye'de enflasyonun yüksek olduğu bir dönemde, bir kez daha asgari ücret belirlemek kabul edilemez" şeklinde ifadeler kullandı.

Enflasyon ve Asgari Ücret Karşılaştırması

Ağbaba, Türkiye'nin enflasyon durumunu dünya ile kıyaslayarak önemli veriler sundu. Türkiye'nin en yüksek enflasyona sahip ülkeler arasında yer aldığını vurgulayan Ağbaba, "Arjantin ve Suriye'den sonra dünya genelinde en yüksek enflasyon oranlarına sahip ülkelerden biriyiz. Bu durumda asgari ücretin artırılmaması, milyonlarca emekçiyi daha da zor duruma düşürecektir" dedi.

Uluslararası Karşılaştırma ve Sonuçlar

Ağbaba'nın verdiği bilgilere göre, Türkiye'de bir işçinin asgari ücretle sadece 24 kg et alabilirken, benzer ekonomik yapıya sahip Avrupa ülkelerinde bu miktarın çok daha fazla olduğunu belirtti. Ağbaba, "Fransa'da asgari ücretli en az 147 kg et alabilirken, Türkiye'de bu miktar sadece 24 kg ile sınırlı. Bu adaletsizlik kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Asgari Ücret İçin Talep

Ağbaba'nın hesaplamalarına göre, yılın ilk 6 ayındaki enflasyon dikkate alındığında asgari ücretin en az 22 bin 612 TL olması gerektiğini belirtti. Ağbaba, CHP olarak bu konuda net bir tavır alacaklarını ve hükümetin bu inadından vazgeçmemesi halinde sokaklara çıkacaklarını ifade etti.

Bakmadan Geçme