Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak!

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verildiğine ilişkin açıklama yaptı.

Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

3 Mart 2009’da İstanbul Bahçeşehir’de yaşanan olayda 17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut, Cem Garipoğlu tarafından vahşice katledilmişti.

24 yıl hapis cezasına çarptırılan Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde intihar etmişti. Yaşanan olayın ardından bir çok kişi Cem Garipoğlu'nun ölmediğine inanmıştı. Bu iddialar bugüne kadar çok konuşuldu.

MEZARI AÇILACAK

Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verildiğini duyurdu.

Avukat Rezan Epözdemir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Malumunuz olduğu üzere; yaklaşık 15 yıldır Münevver Karabulut'un hunharca ve vahşice katledilmesi ile ilgili dosyayı mağdur aile vekili olarak takip ediyoruz. Münevver Karabulut cinayeti, Türkiye'de kadına şiddet ve kadın cinayetleri bakımından toplumsal farkındalık ve fikri takip oluşması açısından son derece önemli ve emsal mahiyette bir cinayettir. Bu kapsamda son olarak Cem Garipoğlu'nun mezarının açılarak C.M.K m. 87/4 uyarınca fethi kabir işleminin yapılmasını talep etmiştik. Müvekkil Süreyya Karabulut'un talebi üzerine özellikle son iki yıldır bu konuda etkili bir hukuki süreci hayata geçirdik."

Bakmadan Geçme