ÇAYKUR, 2024 yaş çay kampanyasını başlatıyor

ÇAYKUR, yarın başlayacak olan 2024 yaş çay kampanyası öncesinde çay müstahsillerine yabancı otların temizlenmesi konusunda uyarıda bulunarak, yaş çayın kalitesini artırmayı hedefliyor.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 2024 yılı yaş çay kampanyasını yarın başlatıyor. Bu yılın yaş çay sezonuna verimli bir başlangıç yapmak isteyen çay müstahsilleri, öncelikle çaylarını budayarak işe koyuldu. Çay budamalarının hemen ardından üreticiler, arazilerde gübreleme işlemlerini gerçekleştirirken, yaş çay kampanyası için de hazırlıklarını tamamladı. ÇAYKUR, 2024 yılı yaş çay kampanyasının 4 Mayıs Cumartesi günü itibariyle başlayacağını duyurdu. Şimdi çay müstahsilleri, açıklanacak olan yaş çay taban fiyatını bekliyor.

ÇAYKUR tarafından üreticilere yapılan yazılı açıklamada, yabancı otların temizlenmeden çay hasadı yapılmaması konusunda uyarıda bulunuldu. Açıklamada, "Değerli üreticilerimiz, bu yıl çayımızın ülkemize gelişinin 100. yılındayız. Çayımızın gelecek nesillere yüzyıllarca daha ekmek kapısı olabilmesi için her yıl olduğu gibi bu yılda kaliteden ödün vermeden sağlıklı, huzurlu ve bahçemize ailecek gireceğimiz bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Yaş çay kampanyasını 4 Mayıs 2024 tarihi itibarı ile açıyoruz. Bahçelerimizi her türlü yabancı maddelerden arındırdıktan sonra hasada başlayalım. Temizlik işlerini yapmadan çay hasadı yapmayalım. Yabancı otların çayın tüm özelliklerini yok ettiğini, aroması bozulan çayın içildiğinde damak tadını etkilediğini biliyoruz. Damak tadımızın bozulmadan 100. yıla yakışır bir hasat gerçekleştirelim. Kalitenin bahçeden başladığını biliyoruz. Özellikle çay hasadını imkanlar ölçüsünde aile içerisinde yapmaya özen gösterelim. İşçi ile hasat yapmak zorunda kalırsak, temiz ve odunsu kısma kadar yani derinden toplatmayalım. Hem bitkiye hem kendimize hem de kaliteye zarar verdiğimizi unutmayalım" ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme