• Haberler
  • Konya
  • Akşehir Belediyesi, engelli hemşerilerine iş imkânı sunuyor

Akşehir Belediyesi, engelli hemşerilerine iş imkânı sunuyor

Akşehir Belediyesi, yenilenen yüzü ve kapasitesi ile hizmete açılacak Halk Ekmek büfelerinde satış elemanı pozisyonunda çalışmak üzere 56 engel durumu olan vatandaş ile görüşme gerçekleştirdi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen görüşmede, meclis üyeleri Bengü Semersatan, Özge Kayaalp ve Ebru Yallagöz ile Başkanlık Engelsiz Şehir Danışmanı Samet Kapçı yer aldı. Görüşmelerin sonunda komisyon üyelerinin seçimi ile 12 asıl ve 12 yedek engelli vatandaş çalışmaya hak kazandı. Yeni oluşturulan Halk Ekmek kadrosu ile birlikte, engelli bireylerin iş gücüne katılması hedefleniyor.

Akşehir Belediyesi, engelli hemşerilerine iş imkânı sunuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akşehir Belediyesi sosyal sorumluluk projeleri ile ilçe halkına hizmet vermeye devam ediyor. Yenilenen yüzü ve geliştirilen kapasitesi ile yakın zamanda hizmete girecek Halk Ekmek büfelerinde görev almak üzere 56 engelli vatandaş ile görüşmeler sağlandı. Belediye tarafından tarafsız bir şekilde oluşturulan komisyon üyeleri gün sonunda 12 yedek 12 asıl vatandaş seçildi.

Akşehir Belediyesi, engelli hemşerilerine iş imkânı sunuyor
  
“TOPLUMSAL DAYANIŞMA VE EŞİTLİĞİN BİR GÖSTERGESİDİR”
İş görüşmesi ve engelli istihdamı ile ilgili konuşan Akşehir Belediye Başkanı Dr. A. Nuri Köksal, “Bugüne kadar adil olacağız, şeffaf olacağız ve vatandaşa hizmet edeceğiz demiştik ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu ilkeler, belediyemizin yönetim anlayışını oluşturuyor ve hizmetlerimizi şekillendiriyor.  Halk Ekmek büfeleri, hemşerilerimize iş imkânı sunmanın yanı sıra, şehrimizdeki sosyal yardımlaşma kültürünü güçlendirecek. Özel gereksinimli hemşehrilerimizin istihdamına yönelik atılan bu adım, eşit fırsatlar sunma anlayışımızın bir göstergesidir.” dedi.

Akşehir Belediyesi, engelli hemşerilerine iş imkânı sunuyor
Gerçekleştirilen görüşmelerin toplumsal dayanışmanın ve eşitliğin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Başkan Köksal, sürece katılan tüm adaylara başarılar dileyerek, “Bu süreçte oy kullanma aşamalarına katılmadığımı belirtmek isterim. Amacımız, herkese eşit bir şekilde yaklaşmak ve toplumun her kesiminin temsil edilmesini sağlamak.” diye ekledi. 

Bakmadan Geçme