2'si çocuk 7 Filistinli İsrail'in hedefi oldu!

İsrail'in aylardır saldırılarını sürdürdüğü Gazze' de 2'si çocuk 7 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde sivillere ait evleri hedef aldığı saldırılarda 2'si çocuk 7 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğünün yaptığı yazılı açıklamada, İsrail savaş uçağının Han Yunus kentinin doğusundaki gümrük kontrol bölgesinde "El-Matari" ailesine ait bir evi bombalaması sonucu 2'si çocuk 5 Filistinlinin öldüğü ve çok sayıda yaralının bulunduğu ifade edildi.

Müdürlüğün bir başka açıklamasında da İsrail'in Han Yunus'un batısındaki El-Emel Mahallesinde "Faris" ailesine ait bir evi bombalaması sonucu 1 kişinin, Cibaliya Mülteci Kampında "Es-Sehhar" ailesine ait evi bombalaması sonucu da bir kadının öldüğü belirtildi.

Filistinli sağlık görevlilerinden alınan bilgiye göre, İsrail topçu birliklerinin yeni Nuseyrat Mülteci Kampı'na düzenlediği yoğun bombardıman ve İsrail askeri araçlarından ateş açılması sonucu bazı Filistinliler yaralandı.

Ayrıca kamptaki Nuseyrat Kız Okulu'nun sınıflarından birine top mermisi düştü ve okuldaki yerinden edilmiş kişilerin yaralanmasına yol açtı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 495 Filistinli öldü, 96 bin 6 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

AA

Bakmadan Geçme