1932 Los Angeles Olimpiyatları

1932 Yaz Olimpiyatları, 30 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles kentinde yapıldı.

1932 Los Angeles Olimpiyatları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oyunlara, 37 ülkeden 1.332 sporcu katıldı. Los Angeles Memorial Coliseum'da gerçekleştirilen açılış töreninde, ABD Başkan Yardımcısı Charles Curtis resmi açılışı yaptı.Oyunlarda 14 farklı spor disiplininde 116 maç yapıldı. Bu spor dalları arasında atletizm, boks, bisiklet, dalma, binicilik, eskrim, jimnastik, çim hokeyi, modern pentatlon, kürek, yelken, atıcılık, yüzme, su topu, halter ve güreş yer aldı.


Katılımcı Ülkeler 
1932 Los Angeles Olimpiyatları'nda Kolombiya ve Çin ilk kez olimpiyatlara katıldı. Yeni Dünya'daki bu oyunlara, ABD, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Kanada, Çin Cumhuriyeti, Kolombiya, Çekoslovakya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Büyük Britanya, Yunanistan, Haiti, Macaristan, Hindistan, İrlanda, İtalya, Japonya, Letonya, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Filipinler, Polonya, Portekiz, Güney Afrika, İspanya, İsveç, İsviçre, Uruguay ve Yugoslavya gibi ülkeler katıldı. Türkiye ise ekonomik sıkıntılar sebebiyle oyunlarda yer almadı.

1932 Los Angeles Olimpiyatları

Madalya Klasmanı
Madalya klasmanında ABD, 41 altın, 32 gümüş ve 30 bronz madalya ile toplamda 103 madalya kazanarak birinci sırada yer aldı. İtalya (12 altın, 12 gümüş, 12 bronz, toplam 36 madalya) ikinci, Fransa (10 altın, 5 gümüş, 4 bronz, toplam 19 madalya) ise üçüncü sırayı aldı.
 

Bakmadan Geçme