16 Eylül 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye'nin gündeminde öne çıkan önemli gelişmeler şu şekilde...

Bugün Türkiye'nin gündeminde öne çıkan önemli gelişmeler şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni’ne katılacak. Ardından AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşecek Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Balıkesir'in ilçelerinde temaslarını sürdürecek. Özel, Susurluk, Manyas ve Gönen belediye başkanlıklarına ziyaretlerde bulunacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mersin’deki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Toroslar Çocuk Evleri Sitesi’nin açılışını yapacak. Aynı zamanda, Mersin'de sivil toplum kuruluşları, iş insanları ve kadın girişimciler ile Türkiye Buluşmaları kapsamında bir araya gelecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise İstanbul Havalimanı’nda düzenlenecek “Türkiye Techvisa” programına katılacaklar.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Akademik Yıl Açılış Töreni'nde yer alacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise Evrensel Posta Birliği (UPU) Bölgesel Strateji Forumu’nda bulunacak.

Ekonomide, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayı hizmet üretim endeksi ve ücretli çalışan istatistiklerini, ayrıca ağustos ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksi verilerini açıklayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 ve 3 yıl vadeli devlet tahvillerinin yeniden ihraç ihalelerini gerçekleştirecek.

Dış politikada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve İsrail ordusunun Lübnan’daki Hizbullah’a yönelik başlattığı "önleyici saldırı"nın ardından gelişmeler yakından takip ediliyor.

Spor gündeminde, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Antalyaspor, Adana Demirspor ile karşılaşacak. Trendyol 1. Lig'de ise Adanaspor, Ankara Keçiörengücü'ne karşı mücadele edecek. Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 3. haftası Anadolu Üniversitesi ile Yenimahalle Belediyespor arasındaki maçla sona erecek.

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nin ilk haftası bugün oynanacak maçla tamamlanacak. Aynı zamanda, Türkiye Basketbol Federasyonu başkan adayı Efe Aydan, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyecek. Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı ile 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği arasında yapılacak sponsorluk anlaşmasının imza töreni ise RAMS Park’ta gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin siyaset, ekonomi ve spor gündemi bu gelişmelerle şekillenecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme