10 Temmuz 2024 Türkiye Gündemi

Türkiye gündeminde bugün önemli gelişmeler yaşanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılacak ve ikili görüşmeler yapacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ODTÜ'de yeni araştırma merkezlerinin açılışını gerçekleştirecek. CHP Genel Başkanı Özel, Saraybosna'da çeşitli temaslarda bulunacak. Bakan Göktaş, Dakar'da çeşitli ziyaretler yapacak ve Türk vatandaşlarıyla buluşacak. Meclis'te İYİ Parti ve Saadet Partisi grup toplantıları ve kanun teklifleri görüşülecek. TÜİK, mayıs ayı sanayi üretim endeksi ve iş gücü istatistiklerini açıklayacak. EURO 2024 yarı finalinde Hollanda ve İngiltere karşılaşacak. İşte diğer gündem başlıkları...

Türkiye gündeminde bugün önemli gelişmeler yaşanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılacak ve ikili görüşmeler yapacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ODTÜ'de yeni araştırma merkezlerinin açılışını gerçekleştirecek. CHP Genel Başkanı Özel, Saraybosna'da çeşitli temaslarda bulunacak. Bakan Göktaş, Dakar'da çeşitli ziyaretler yapacak ve Türk vatandaşlarıyla buluşacak. Meclis'te İYİ Parti ve Saadet Partisi grup toplantıları ve kanun teklifleri görüşülecek. TÜİK, mayıs ayı sanayi üretim endeksi ve iş gücü istatistiklerini açıklayacak. EURO 2024 yarı finalinde Hollanda ve İngiltere karşılaşacak. İşte diğer gündem başlıkları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi'nde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak. Zirvede, NATO Atlantik Konseyi Devlet/Hükümet Başkanları Oturumu'na iştirak edecek ve çeşitli ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ODTÜ'de

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Araştırma Merkezleri Açılış Töreni'ne katılarak üniversitenin yeni araştırma merkezlerinin açılışını gerçekleştirecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Bosna Hersek Ziyareti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin'i, Bosna Hersek Türk Temsil Heyet Başkanlığını ve Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret edecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'nın Senegal Ziyareti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dakar'da Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Senegal Türkiye Maarif Vakfı ve TİKA Dakar Ofisini ziyaret edecek. Ayrıca büyükelçilikte Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek.

TBMM'de Gündem Yoğun

İYİ Parti ve Saadet Partisi Meclis grup toplantıları düzenlenecek.

Genel Kurulda Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

Plan ve Bütçe Komisyonunda tasarruf tedbirlerine yönelik yasa teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Dışişleri Komisyonunda, Türkiye-Katar ve Türkiye-BM arasında imzalanan iki ayrı kanun teklifi görüşülecek.

Enerji Dönüşümü Çalıştayı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Dünya Bankası Türkiye Enerji Dönüşümü Çalıştayı"na katılacak.

TÜİK Verileri Açıklanıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin sanayi üretim endeksi ve inşaat maliyet endeksi verileri ile iş gücü istatistiklerini açıklayacak.

NATO Zirvesi ABD'de Başladı

ABD'de NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi gerçekleştirilecek. Zirvede, NATO'nun geleceği ve güvenlik konuları ele alınacak.

Gazze'de Kriz Devam Ediyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları ve bölgedeki insani kriz yakından izleniyor.

Bakan Ersoy'dan Hattuşaş Ziyareti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hattuşaş Ören Yeri Kazı Evi, Boğazkale Müzesi, Hattuşaş Ören Yeri, Alacahöyük Ören Yeri ve Çorum Valiliğini ziyaret edecek.

EURO 2024'te Yarı Final Heyecanı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) ikinci finalist, yarı final mücadelesinde Hollanda ile İngiltere'nin BVB Dortmund Stadı'nda karşılaşacağı maçla belli olacak.

Fenerbahçe Hazırlık Maçında

Fenerbahçe, Avusturya kampındaki ikinci hazırlık maçını Hırvatistan'ın Hajduk Split takımıyla Merkur Arena'da oynayacak.

Trabzonspor'un Macaristan Kampı

Trabzonspor, Macaristan'da sürdürdüğü yeni sezon hazırlık kampında bu ülke takımlarından Szeged Csanad ile karşılaşacak.

Wimbledon'da Büyük Mücadele

Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'ın ana tablo maçlarına devam edilecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme