Tutal kardeşlik iftarında çocuklarla buluştu

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Dünya Yetim ve Öksüzler günü dolayısıyla Kardeşlik İftarında yetim ve öksüz çocuklarla buluştu.

Tutal kardeşlik iftarında çocuklarla buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millet Bahçesinde düzenlenen Kardeşlik İftarı programında Belediye Başkanı Mehmet Tutal, programa çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti. 

Dünya hayatının çeşitli imtihanlarla geçtiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Ülkemizin de taraf olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı içerisinde yer alan üye ülkeler tarafından 2013 yılında Ramazan ayının 15. Günleri Yetim ve Öksüzler günü olarak kabul edilmiştir. Bizler; bu tarihten beri gülümsemesiyle her şeyin güzelleştiği yetimlerimiz ve öksüzlerimiz ile bir arada olmaya gayret gösteriyoruz. Yaşamımız gereği bazen kaza, bazen kader, bazen de farklı nedenlerle aile bütünlüğünde sıkıntılar oluyor. Anneler, Babalar veya her ikisi, bazen de çocuklar hayattan kopuyor. Biz birliğimizi, beraberliğimizi ve inanç değerlerimizi devam ettirdiğimiz sürece bu tür sıkıntıların altından kalkmayı başardık. 

Tutal kardeşlik iftarında çocuklarla buluştu

Örnek kişiliğiyle bizlere rehber olan Peygamber Efendimiz , “Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap yazılır” buyurarak bizlere öğütlerde bulunmuştur. Bizler bu bilinçle sizlerin her daim yanında olmaya, sizlerle bir arada olmaya, her koşulda sizlere destek olmaya gayret ediyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz Kardeşlik İftarı vesilesiyle de sizlerle Ramazan ayının bereketini paylaşıyoruz. Birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin daim olmasını diliyor, Ramazan Ayımızın bereketli olmasını diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” şeklinde konuştu.

 Tutal kardeşlik iftarında çocuklarla buluştu

Konuşmaların ardından Başkan Tutal, çocuklarla yakından ilgilenerek sohbet etti birlikte iftar açtı. Kardeşlik iftarına Sosyal Hizmetler Merkezi İlçe Müdürü Muhammet Kiremitçi, İlçe Müftüsü Adem Bebek de katıldı. 
 

Bakmadan Geçme