Polen alerjisi olanlar bu saatlere aman dikkat!

Bahar ayları gelen doğanın doğuşuyla birlikte polen alerjisi olan insan için zorlu bir dönem başlıyor. Peki ya yoğun polen seviyeleri hangi saatlerde görülüyor? İşte detaylar…

Polen alerjisi olanlar bu saatlere aman dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Artan polen miktarı,alerjik reaksiyonları tetikleyerek burun akıntısı, hapşırma, sürüntüler ve göz yaşarması gibi oluşumlara neden oluyor. Polen alerjisi, ağaçların ve çiçeklerin çoğaldığı bahar aylarında en yaygın görülenlerden biridir. Bu dönemde rüzgarla taşınan polenlerin miktarı artıyor ve alerjisi olan insanlar için yaşam zorluklarına neden oluyor.

Uzmanlar, polen alerjisi olan kişilerin alerjilerini hafifletmek ve rahatlamak için bazı yöntemleri öneriyor. Bunlar arasında dışarı çıkarken maske takmak, polen miktarının en yüksek olduğu yerde dışarıda bulunmamak ve eve geldikten sonra kıyafetleri değiştirmek gibi basit ama etkili yöntemler mevcut. Ayrıca doktorlar tarafından reçete edilen antihistaminik temizleyicinin düzenli kullanımı da vücudun kontrol altında tutulmasına yardımcı olur.

Polen yoğunluğu, genellikle sabahın erken saatlerinde (07.00-10.00)ve gün batımına doğru (16.00-18.00)artar. Bu miktar havanın daha serin ve durgun olduğu dönemlerde polenler havada daha uzun süre kalır. Bu nedenle, mümkünse polenlerin azaldığı zaman dilimlerinde dışarıya çıkmak faydalı olabilir.

Bakmadan Geçme