Konya Kültür ve Turizm Derneği, destek bekliyor!

Konya Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Yıldırım (Öksüz Ozan), derneğin, maddi sıkıntılar nedeniyle faaliyetlerini yürütemediğini belirterek, yetkililerden destek istedi. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konya Kültür ve Turizm Derneği, destek bekliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaptığı faaliyetlerde yurt genelinde örnek teşkil eden Konya Kültür ve Turizm Derneği, maddi sıkıntılar nedeniyle çalışmalarını devam ettiremiyor. 


Konu hakkında Hakimiyet.com’a açıklama yapan Konya Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Yıldırım, 


derneğin bir zaman yaptığı faaliyetlerle Türkiye’de aşıklık geleneğinin tekrardan dirilttiğin aktardı. Derneğin şu an maddi sıkıntılar içinde olduğuna dikkat çeken Yıldırım, yetkililerden destek beklediklerini söyledi. 

Konya Kültür ve Turizm Derneği, destek bekliyor!

MADDİ DESTEK ŞART!

Konya Aşıklar Bayramı’nın 58’incisini yapmaya hazırlandıklarını vurgulayan Başkan Ahmet Yıldırım, aşıklık geleneğinin devam ettirilmesi için bu tür faaliyetlerin desteklenmesi gerektiğini dille getirdi.

 
Yıldırım şu açıklamalarda bulundu: “Konya Aşıklar Bayramı, büyük halk ozanlarını yetiştirmeye vesile olmuştur. Bu yıl 58’incisini düzenleyeceğiz.

Konya Aşıklar Bayramı, bir mektep niteliğindedir. Konya’da yaptığımız ve maddi imkansızlıklar nedeniyle bıraktığımız, Konya Altın Başka Kültür Festivali’ni yürütmemiz gerekir. Bunun için de maddi desteğe ihtiyacımız var. Ayrıca 53'üncü Aşıklar bayramından itibaren Konya aşıklar bayramını zirve nokatasıma taşıyarak her türlü fedakarlıkta bulunan Karatay belediye başkanımız sayın Hasan Kılca beye Tüm aşıkalar adına teşekkür ediyorum.” 

Konya Kültür ve Turizm Derneği, destek bekliyor!

“DERNEĞİMİZİN BİR BİNASI BİLE YOK”


Derneğe ait bir yerin olmadığına dikkat çeken Konya Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Yıldırım,  “Derneğimiz Konya Kültürüne büyük hizmet etmesine rağmen, derneğimizin bir binası bile yok.

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’dan,

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’tan ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’dan Konya Kültür ve Turizm Derneği’ne bir yer tahsis etmelerini istirham ediyorum. 

Bizim en büyük eksiğimiz derneğimize ait bir yerin olmaması.” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı. 

Özel Haber
Yorumlar 1
Gonyalı 03 Mayıs 2024 22:15

Konya milletvekilleri ve idarecilerin, belediye başkanlarının böyle köklü bir derneğe sahip çıkmaları gerek. Unutulmamalıdır ki Mevlana yı anma etkinlikleri ilk olarak bu dernek bünyesinde başlamıştır.

Bakmadan Geçme