Çocuklara şiddet skandalı: 114 bin TL ceza uygulandı

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan özel bir kreşte çocuklara uygulanan şiddet skandalı, güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerle ortaya çıktı ve ailelerin şikayetiyle sonuçlanarak kreşe cezai yaptırım uygulanmasına neden oldu.

Aydın'ın Efeler ilçesinde yer alan özel bir kreşte çocuklara uygulanan şiddet skandalı, kamuoyunda büyük infiale yol açtı.

Olay, yaklaşık 4 ay önce Aydın Özel Neşe Erberk Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nde meydana geldi. Kreşte çalışan grup sorumlusu öğretmen A.Ç. ve çocuk bakıcısı B.G.'nin, güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde çocuklara sert tutumlar sergileyerek şiddet uyguladığı iddia edildi.

Ailelerin çocuklarının evde sergilediği farklı davranışları fark etmesi üzerine şüphelenmeleri ve pedagog eşliğinde çocuklarıyla yapılan görüşmeler sonucunda yaşananların ortaya çıkmasıyla, aileler durumu savcılığa taşıdı ve şikayetçi oldu.

Konuyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucunda, yaşanan şiddet olayları tespit edilerek, kreşe yaklaşık 114 bin TL cezai yaptırım uygulandı.

Olayın duyulmasının ardından kreşin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, yaşananların üzüntü verici olduğu ve sorumlu kişilerin işten çıkarıldığı duyuruldu.

Bakmadan Geçme