• Haberler
  • Konya
  • Aselsan Konya'nın öncülüğünde Savunma Sanayii Eğitimleri Konyalı sanayicileri güçlendiriyor

Aselsan Konya'nın öncülüğünde Savunma Sanayii Eğitimleri Konyalı sanayicileri güçlendiriyor

Aselsan Konya liderliğinde düzenlenen Tedarikçi Gelişim Eğitimleri, Konyalı sanayicilerin savunma sanayi ekosistemine adaptasyonunu hızlandırmayı ve bölgedeki yan sanayi yüklenici sayısını artırmayı amaçlayan önemli bir adım olarak gerçekleşti.

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Konya Sanayi Odası ve Aselsan Konya işbirliğiyle savunma sanayii firmalarına yönelik olarak Tedarikçi Gelişim Eğitimleri düzenlendi.

Aselsan Konya'nın öncülüğünde başlatılan Gücümüzü Artırma Projesi (GAP) kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin ana amacı, Konyalı sanayicilerin savunma sanayi ekosistemine adaptasyonunu hızlandırmak, geliştirmek ve bu sayede Konya’daki yan sanayi yüklenici sayısını belirli bir seviyeye getirmekti. İki gün süren eğitim programı boyunca Konyalı sanayicilere, tedarik süreci, kalite gerekleri, temel kalite kuralları, FAI (First Article Inspection), ölçüm sistemleri analizi ve ölçme teknikleri, teknik resim okuma ve geometrik ölçülendirme, hassas unsurların işlenmesi, Helicoil uygulaması, alüminyum malzeme işleme, kaplama-boyama teknolojileri gibi çeşitli alanlarda eğitimler verildi.

Gerçekleştirilen eğitimlerin ardından değerlendirmelerde bulunan MEVKA Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı, savunma sanayisinin stratejik önemine vurgu yaparak, ülkelerin savunma stratejilerinde askeri gücün yanı sıra sanayi ve teknoloji gücünün de belirleyici olduğunu ifade etti. Türkiye'nin savunma sanayisindeki gelişmelerine de dikkat çeken Bostancı, Aselsan Konya'nın şehir için bir dönüm noktası niteliğinde olduğunu belirtti.

MEVKA Genel Sekreteri Bostancı, ajansın savunma sanayii alanındaki çalışmalarına da değinerek, Huğlu ve Üzümlü çevresindeki silah sanayi potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla yapılan rapor çalışmalarından başlayarak, bugüne kadar 43 projeye yaklaşık 215 milyon lira destek verdiklerini söyledi. Ayrıca, Aselsan Konya Fabrikası tarafından başvurusu yapılan ve başarılı ilan edilen Teknolojiye ve Gençlere Yatırım İle Savunma Sanayimiz Güçleniyor Projesi'ne 15 milyon lira kaynak ayırdıklarını da belirtti.

Ajansın savunma sanayii alanındaki çalışmalarının önemine vurgu yaparak konuşmasını sonlandıran Bostancı, Konya ve Karaman illerinde savunma sektörü kabiliyetlerini belirleyen Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. işbirliği ile hayata geçirilen Savunma Sanayi Sektörü Kabiliyet Atlası Projesi'nin tamamlandığını ve bu proje kapsamında 40 firmanın değerlendirildiğini ifade etti. Ajans olarak, savunma sanayii alanında bölgedeki tüm paydaşlara yönelik çalışmalarının devam edeceğini ve Aselsan Konya gibi önemli paydaşlara teşekkürlerini iletti.

Bakmadan Geçme